Realizare video Intern, video educativ, video de informare, clipuri interne.

PRIVATE Proiect – Client Vel Pitar – 30′

Ce sunt videoclipurile interne?

Videoclipurile interne sunt acele filmulețe care se folosesc, în principal, în interiorul companiilor, având scopuri interne de comunicare, de educare a angajaților, de învățare, de divertisment și așa mai departe. Clipurile interne în companii sunt foarte utile, indiferent de dimensiunea afacerii, mai mică sau mai mare, a acesteia. Fie că ai doar 2-3 angajați, fie că ai un număr de ordinul miilor, clipurile interne din companie îți pot ușura cu mult munca fizică one-on-one cu angajații, dar mai ales, îți salvează foarte mult timp, pe care îl poți aloca ulterior dezvoltării afacerii tale.

Unde se folosesc?
Videoclipurile interne pentru firmă se folosesc în interiorul companiilor, în principal, dar, cu decizii luate la nivelul conducerii, acestea pot fi făcute și publice. Videoclipurile interne sunt de mai multe feluri, fiind concepute pe departamente, pe un job anume, sau exact pe nevoile companiei tale. Așa cum am menționat, aceste video-uri interne pentru firme sunt de mai multe feluri:
Educative – se pot concepe diferite filmulețe care să educe angajații companiei cu privire la anumite aspecte din regulamentul intern al companiei, sau cu diferite subiecte din contextul actual (de exemplu, pot fi create filmulețe prin care să fie încurajate regulile de igienă, de bună purtare, de relaționare cu ceilalți colegi etc.). De obicei, aceste tipuri de clipuri interne sunt recomandate în companiile mari, acolo unde riscul de nerespectare a anumitor proceduri de către angajați este mai mare. Dacă deții de exemplu o fabrică, poți face filmulețe care să fie derulate non-stop pe diferite ecrane, care să înfățișeze normele de igienă, standardele la care ei trebuie să creeze produsele, și așa mai departe.
De informare – Dacă în cadrul companiei tale se implementează o nouă procedură, un nou departament sau un nou produs, atunci un videoclip intern care să ruleze în firmă, sau care să fie trimis pe email angajaților tăi, este cea mai bună soluție. Angajații tăi deprind mult mai bine informația dacă este auzită/ vizualizată, decât dacă este cuprinsă într-un text greoi primit pe email sau listat.
De formare – Există anumite procese și anumite procedee care pot fi simplificate în firma ta. De exemplu, indiferent de domeniul în care activează firma ta, atunci când angajezi o persoană nouă, trebuie să îi oferi un training, să îl introduci în natura job-ului și să-i faci cunoștință cu tot ce are el de făcut. Dacă alegi să creezi o serie de videouri interne în firma ta, specific pe fiecare post în parte, atunci vei putea salva mult timp de la training-ul fizic pe care unul dintre colegi îl oferea noului venit, și astfel, poți folosi acel timp în avantajul companiei tale.

De mulțumire – Angajații tăi au nevoie și de atenția ta, de mulțumirile tale, așa că, un mod mai puțin costisitor de a face asta este un videoclip care să se răspândească intern în compania ta, un videoclip filmat chiar cu tine, ca CEO, în rol principal. Fie că este un eveniment important, de pildă Crăciunul, 8 Martie, Sărbătorile de Paște sau oricare ar fi motivul, un videoclip intern va fi mult mai apreciat decât orice altă atenție. Mai ales într-o companie mare, unde posibilitatea de a mulțumi fiecărui angajat în pare este scăzută, un clip intern în companie este soluția optimă.

În funcție de nevoile tale, un videoclip intern pentru afaceri poate căpăta sensul dorit de tine. Noi suntem aici să te ajutăm cu ideile noastre creative, și împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru tine și afacerea ta.

Cum ar trebui folosite?
Cum am menționat și anterior, scopul acestor clipuri interne în companii este redat de nevoile propriei tale afaceri. Ca modalitate tehnică de distribuție, acestea pot rula pe diferite ecrane din interiorul companiei, pot fi trimise pe email, sau pe orice rețea de socializare în care există creat un grup cu angajații tăi. Acestea pot fi puse și pe conturile oficiale ale firmei, astfel încât să ajungă la accesul public, dar asta doar dacă tu consideri necesar, cu grija ca nici un secret al companiei să nu fie astfel dezvăluit.

Când se folosesc?
Clipurile interne în companii se folosesc în funcție de scopul lor. Dacă ai conceput un video intern în firmă pentru angajații noi, atunci îl folosești cu ocazia fiecărei angajări noi. Dacă ai conceput un video special de mulțumire, îl folosești în preajma respectivului eveniment. Dacă ai realizat un videoclip intern pentru firmă care descrie anumite reguli de igienă, acesta ar fi bine să fie derulant în permanență, în funcție de posibilități. Așa cum vezi, totul este foarte personalizat propriei tale afaceri.

Ce recomandări avem pentru aceste tipuri de videoclipuri?
Videoclipurile interne pentru afaceri trebuie să se încadreze în anumite tipare, pentru a fi cât mai atrăgătoare și pentru a rezulta eficiența lor maximă. Astfel, clipurile interne din companii trebuie să aibă o durată cât mai scurtă, iar asta se poate realiza cu succes pentru clipurile interne de informare, de educare sau de mulțumire. În ceea ce privesc clipurile de formare, acestea pot avea o durată totală mai mare, însă, în cazul acestora, este recomandat să fie secționate în clipuri de până la maxim 5-10 minute.

Recomandăm ca, în cazul videoclipurilor interne pentru firme, care au ca destinație informarea, să fie folosite elemente grafice, elemente dinamice, care să capteze și să mențină interesul angajaților. Trebuie personalizat cât mai mult, astfel încât să fie pe placul lor, să corespundă cât mai mult cu principiile lor.

De asemenea, dacă vorbim de un video intern în firmă conceput pentru transmiterea unui mesaj de mulțumire, sau a unui mesaj personalizat în funcție de evenimentul în cauză, atunci recomandarea noastră este ca în videoclip să apară neapărat o figură umană, cel mai de succes fiind chiar directorul companiei.

De ce ar fi bine să fie folosite aceste videoclipuri?
În primul rând, un videoclip intern pentru afaceri eficientizează foarte mult timpul și viteza de transmisie a unui anumit mesaj. În plus, informația ta ajunge mai rapid către angajați, iar aceasta poate fi reascultată și/sau revăzută ulterior, ori de câte ori este nevoie.

În cazul acelor videoclipuri interne pentru firme care vizează educarea, trainingul angajaților, ele pot fi arhivate și folosite ori de câte ori este nevoie, și pot fi reactualizate foarte ușor, în cazul în care anumite proceduri interne se modifică.

În prezent, în mediul online, cel mai mare engagement în reprezintă videourile scurte, așa că, ne putem gândi la același aspect și când vorbim de un video intern pentru firmă. Acesta va fi urmărit cu interes, cel puțin o dată de fiecare angajat.

La ce ajută acest tip de videoclip?
După cum am povestit și în paragrafele de mai sus, un videoclip intern în firmă poate fi de ajutor în mai multe cazuri, în funcție de ceea ce tu ai nevoie pentru afacerea ta. În plus față de asta, dacă le oferi angajaților tăi diferite informații prin intermediul videoclipurilor, vei fi perceput și ca un adept al tehnologiei în rândul angajaților, ceea ce îți oferă un plus de imagine în piața în care activezi. Videoclipurile interne din companii pot crea un angajament crescut al angajaților cu firma ta.

Ce putem face noi pentru clienți referitor la clipurile interne?
Ei bine, în cazul în care alegi să creezi un videoclip intern pentru firma ta alături de echipa noastră, atunci este important să știi că noi te ajutăm începând de la conceptul creativ, până la filmarea efectivă, te ajutăm să identifici cei mai buni actori, te ajutăm cu partea de voice-over dacă este necesar, cu finisarea lui și ajustarea lui astfel încât să fie exact așa cum îți dorești.

Vom identifica ce tip de filmuleț se potrivește cel mai bine companiei tale, fie că e vorba de animație, de transmitere personală de mesaj, de acțiune, și în funcție de nevoi, te ajutăm și cu identificarea și obținerea recuzitei necesare (locație, actori, costume, obiecte de decor și așa mai departe).

Trebuie să știi că odată ce ne alegi pe noi, implicarea ta este necesară în două puncte de timp: la început, atunci când discutăm și stabilim toate aspectele necesare, ce anume îți dorești, cum îl vizualizezi, ce să apară sau ce să nu apară etc., și la sfârșit, atunci când îți oferim spre vizualizare prima variantă de videoclip. În afară de asta, magia o creăm noi!

Dacă ești interesat și tu să creezi unul sau mai multe clipuri pentru compania ta, atunci nu ezita să ne contactezi iar noi vom veni către tine cu cele mai creative și inovative videoclipuri interne pentru afacerea ta.
Prețul unui astfel de videoclip poate varia în funcție de multe aspecte, așa cum poate ai dedus deja. Este important să știm destinația clipului, să știm dacă acesta va fi realizat grafic sau cu oameni reali, dacă implică un cadru static sau cadre dinamice, dacă implică voice-over, o zi de filmare sau mai multe și așa mai departe. Pentru un preț personalizat, noi te invităm să pornești discuția cu noi și să identificăm cele mai bune soluții pentru tine și afacerea ta, în ceea ce privește videoclipul intern pentru afaceri.

Realizare video Intern, video educativ, video de informare, clipuri interne.

Realizare video intern pentru companii, video de informare, clipuri educative. Videoclipuri pentru companii de informare, interne si educative.

Citeste aici si despre cat de importat este o reclama video pentru compania ta.