Realizare video educational pret, productie videoclipuri educationale.

 

Raspundem rapid la adresa de e-mail contact@recordmedia.ro sau la telefon 0740284534 de luni pana duminica intre orele 9.00-21.00.

 

Ce e un videoclip educațional?

Este un instrument care îmbină perfect utilul cu plăcutul. Aceste videoclipuri educaționale sunt cele care informează audiența, oferind lucuri valoroase, de obicei legate de modul în care își pot rezolva o problemă pe care o au. Oamenii, în general, sunt curioși și vor să învețe lucruri noi pe care să le împărtășească cu ceilalți, iar dacă îmbraci aceste informații într-un mod cât mai atractiv, vei avea parte de rezultate vizibile.

În prezent, marketingul nu mai este doar despre tine, despre brandul tău sau despre produsele/ serviciile pe care le pui la dispoziție. În schimb, este despre modul în care devii relevant pentru publicul tău, despre cum îți poți ajuta audiența și despre cum le poți aduce o îmbunătățire în anumite situații, din viața de zi cu zi. Toată lumea caută răspunsuri, iar dacă tu vei fi alături de ei cu suport, cu siguranță vei câștiga valoare în fața lor.

Clipuri educaționale, pe care le vedem sub forma de ”Cum să faci X?”, sunt o modalitate eficientă și rapidă pentru clienți și pentru potențiali clienți de a obține aceste informații valoroase. Aceste video-uri încurajează învățarea, memorarea și sunt foarte ușor de transmis și altora, prin social media.

De ce sunt importante acest clipuri educaționale?

Pentru că răspund întrebărilor. Atunci când audiența ta întreabă, este ”obligația” ta să oferi ceea ce caută. Este o ocazie perfectă pentru a te apropia de publicul țintă cu sfaturi și răspunsuri, atunci când aceștia cer ajutor.

Pentru că pun bazele încrederii într-un brand. Un video educational te ajută să poziționezi brandul ca fiind o sursă de inspirație și cunoștințe utile, în care oamenii pot avea încredere. Aici înveți publicul, sub nici o formă nu vinzi ceva în mod direct, iar în acest fel se pun și bazele încrederii.

Pentru că pun bazele unei relații de lungă durată. Un potential client, odată ce l-ai ajutat să își rezolve o anumită situație, va începe să se întrebe cu ce altceva l-ai mai putea ajuta și se va întoarce. Aceste tipuri de videoclipuri educaționale ar trebui să stârnească și mai multă curiozitate.

Potrivite în orice strategie. Chiar dacă principalul scop al acestor clipuri educaționale, în raport cu brandul, este de a-i crește notorietatea, acestea sunt destul de flexibile. Le poți folosi pentru a transforma un potential client într-un client final, poți să demonstrezi beneficiile produsului/ serviciului tău, sau poți chiar obține lead-uri valoroase.

Demonstrație. Un videoclip educational poate genera entuziasm în legătură cu un anumit subiect, în special atunci când folosim vizualuri puternice, muzică potrivită și persoane care vor explica, după caz. Este mult mai ușur să transmiți informații complexe atunci când sunt explicate de o persoană, decât printr-un conținut tip text.

 

Pentru cine sunt aceste video-uri?

B2C (Business to Consumer) – Aici vorbim de un videoclip educational conceput astfel încât să fie adresat în mod direct consumatorilor. Fie că vrei să le oferi informații utile despre produs/ servicii, fie că vrei să le oferi câteva tipsuri despre felul în care să folosească aceste produse/ servicii, sau pur și simplu să le oferi câteva informații folositoare în viața de zi cu zi, consumatori vor aprecia. Practic, ei știu că fără nici o așteptare, le aduci un beneficiu fără să aștepti ceva la schimb.

B2B – (Business to Business) – Aici vorbim despre branduri care vând altor companii. În cadrul acestui sector de activitate, un video educational este foarte apreciat. Aici, acest tip de conținut se folosește și cu scopul de a promova o primă interacțiune, dar și de a crea o legătură și mai puternică.

Videoclipuri educaționale în procesul de cumpărare

 Videoclipurile care sunt destinare să învețe audiența cu privire la un anumit subiect, sunt plasate la începutul procesului de cumpărare prin care trece un consumator, adică stadiul de awareness. În această etapă, publicul caută informații care ar putea să le rezolve o problemă. Întregul proces presupune trei etape: cea de conștientizare, considerare și decizie. Dacă le oferi informații de care au nevoie, practic îi asiguri că brandul este o sursă de încredere, astfel că, se vor întoarce, fiindcă ești relevant pentru ei.

Important este să nu consideri aceste clipuri educaționale după cum am mai spus, cu scop strict de vânzare. Nu e cazul. La începutul unui process în care tu îți convingi audiența să cumpere, nu există din partea lor o intenție să cumpere. Rolul tău este să îi educi, lucru care va crea o legătură între brandul tău și viitorii clienți. Poate nu sunt pregătiți să cumpere, dar în cele din urmă le va veni și această intenție, iar atunci ei își vor aduce aminte că i-ai ajutat.

Ajută-ți audiența

 Un videoclip educațional nu înseamnă nimic dacă nu îți ajuți publicul țintă, iar asta înseamnă, bineînțeles, să îl cunoști cât de bine. Adică, în mod logic, nu poți ajuta pe cineva dacă nu știi ce probleme are.

Am mai spus că aceste videoclpuri educaționale nu sunt despre vânzare. Scopul tău este să ajuți cu informații, nu să încerci să fac reclamă. Dacă vei proceda în acest fel, oamenii vor înțelege că nu este un videoclip de informare, ci unul care încearcă să le vândă ceva. În schimb, dacă menții scopul, făcând acest lucru, publicul te va poziționa ca un brand de referință pe piață, un brand de încredere, care cunoaște răspunsurile la nevoile lor.

Dar…

 Chiar dacă nu este despre vânzare, asta nu înseamnă că nu poți insera elemente de brand, cum ar fi logo-ul, culorile representative, poate chiar un membru al companiei și așa mai departe. În acest fel, vei transmite audienței simboluri care, ulterior le vor recunoște în alte reclamă, și își vor aduce aminte cât de folositoare au fost informațiile tale.

Când se folosește un video educational?

Oricând știi că poți să îți ajuti comunitatea. Nu putem spune că există un răspuns corect sau greșit. Ceea ce știm sigur este faptul că acest tip de conținut trebuie inclus în orice strategie de marketing pe termen lung. Bineînțeles, nu sunt cea mai mare necesitate pe plan de marketing, dar dacă îți dorești să construiești o legătură cu publicul tău, atunci brandul tău are nevoie de videoclipuri educaționale.

Unde se folosesc aceste clipuri eduaționale?

Cea mai frecventă formă de a distribui aceste clipuri educaționale este prin intermediul rețelelor de socializare. Dacă brandul tău este prezent pe toate rețelele, cu atât mai bine, căci acest tip de video este atât de versatil, încât poate fi adaptat pe orice platformă.

Aceste rețele îți oferă un avantaj enorm. În primul rând, oamenii petrec în medie 1000 de minute/ lună cosumând conținut video, iar acest număr este în creștere. În plus, aceștia preferă atât un video care îi binedispunde, care îi relaxează , cât și unul educativ. În al doilea rând, dacă un video a fost perceput ca fiind calitativ din punctul de vedere al unui consumator acesta, cel mai probabil, va dori să îl transmită mai departe prietenilor sau comunităților din care face parte.

Rețelele de socializare îți oferă o mulțime de oportunități dacă oferi și tu la schimb conținut relevant pentru utilizatori. Aceștia, la rândul lor, te vor ajuta să ajungi și mai departe cu mesajul tău.

Ce recomandări avem pentru aceste clipuri educaționale?

Să fie cât se poate de simple din punctul de vedere al informației. Scurt și la obiect. Chiar dacă lumea preferă video-urile scurte, în detrimental celor lungi, atunci când un utilizator dorește să învețe, se va uita la tot materialul. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să te întinzi, ci să structurezi informația cât poți de bine.

Creativitatea joacă un rol esențial în cadrul oricărui videoclip educațional. Poate nu ești primul care acoperă un anumit subiect, și atunci de ce ar alege oamenii să vizioneze materialul tău? Atunci când consumi clipuri educaționale, nu trebuie să simți că ești la scoală, ci că înveți într-un mediu informal, unde învățatul devine plăcut.

Întodeauna calitate în loc de cantitate. Având în vedere tehnologia care ne e pusă la dispoziție în prezent, nu mai ai o scuză pentru a lansa un videoclip slab din punct de vedere al calității. Investiția în calitate înseamnă că îți respecți atât brandul, cât și consumatorii. Nu face niciodată rabat de la această valoare.

În concluzie, un videoclip educațional este o investiție pe termen lung, iar rezultatele și beneficiile acestuia vor apărea la fel. Un marketing sănătos pentru brand nu înseamnă rezultate peste noapte. Tot ceea ce faci trebuie să raportezi la viitor și să pui mare accent pe relațiile pe care le construiești cu orice client sau potential client.

În privința costului, al unui videoclip educational, acesta variază mult, în funcție de ceea ce dorești să transmiți. În plus, un astfel de video nu este o simplă filmare, ci o muncă minuțioasă, care pleacă de la conturarea unui storyboard, până la execuția propriu-zisă. Astfel, dacă ești interest de un asemenea serviciu pentru brandul tău, cel mai simplu și util ar fi să ne contactezi și să ne oferi mai multe detalii, pentru a ne da și noi seama cum putem să te ajutăm mai bine.

Realizare video educational pret, productie videoclipuri educationale.

Realizare video educational pret bun. Videoclipuri educationale pentru companii, clipuri educationale, preturi excelente. Clip educational pentru companii.

Vezi aici si cum te poate ajuta un realizarea unui spot video.

 

 

EURO GSM – Spot campanie Explorez cu Euro Gsm